By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Ëmbëlsira e parapëlqyer e Jamie Oliverit: Tortë me lajthi dhe mjaltë!
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Ëmbëlsira e parapëlqyer e Jamie Oliverit: Tortë me lajthi dhe mjaltë!
Kuzhina

Ëmbëlsira e parapëlqyer e Jamie Oliverit: Tortë me lajthi dhe mjaltë!

admin
Last updated: 26/05/2025 08:22
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Këtë herë, kuzhinieri i famshëm ka zbuluar një ndër ëmbëlsirat e tij më të preferuara

Përbërësit:

– 250 g gjalpë;
– 220 g mjaltë;
– 4 vezë;
– 150 g lajthi të bluara
– 150 g miell;
– 2 lugë e gjysmë të vogla pluhur për ëmbëlsira;
– ¼ e lugës së vogël kripë.

Përbërësit për lyerje me çokollatë:

– 200 g çokollatë të zezë,
– 50 g gjalpë.

Përgatitja:

Furrën nxeheni në 160 gradë Celsius.

Lyeni tepsinë për pjekje që ka vëllimin 24 cm dhe mbështilleni me letër.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Me mikser tundni gjalpin derisa të bëhet kremoz, pastaj në të shtoni mjaltin dhe përzieni mirë derisa të bashkohen mirë.

Thyeni një nga një vezët dhe ngadalë shtoni në tretjen e mëparshme duke i përzier ngadalë. Tretjen qiteni në tepsi dhe rrafshojeni. Piqeni brumin në 160 gradë celsius rreth 45 minuta. Kur të jetë gati, prisni që të ftohet.

Kthejeni tepsinë mbrapsht dhe qiteni brumin në tel në mënyrë që të ftohet plotësisht.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Në avull shkrini gjalpin dhe në të qitni çokollatën. Përzieni të mos digjet. Hiqeni nga zjarri dhe lini të ftohet pak.

Glazurën qiteni mbi tortë, sipas dëshirës qitni sipër arra ashtu siç po i shihni në foto.

Lini ëmbëlsirën në temperaturë dhome një kohë të shkurtër, ndërsa më vonë futeni në frigorifer.

Ëmbëlsirën shërbejeni me kube akulloreje apo me pemë, sipas dëshirës.

Shijojeni.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Studimi zbulon se çaji, manaferrat dhe ushqimet e pasura me flavonoide luajnë rol në “mosplakje”
Next Article E kryer, Fabrizio Romano jep lajmin se Man Utd ka siguruar shërbimet e Matheus Cunha

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?