By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Bakllava që deri tani nuk e keni provuar: Shija më e bukur e ëmbël me kumbulla të thata!
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Bakllava që deri tani nuk e keni provuar: Shija më e bukur e ëmbël me kumbulla të thata!
Kuzhina

Bakllava që deri tani nuk e keni provuar: Shija më e bukur e ëmbël me kumbulla të thata!

admin
Last updated: 18/03/2024 13:19
By admin 3 Min Read
Share
SHARE

E kush nuk e pëlqen bakllavanë!

Përbërësit:

▪ 2 paketime kore të holla për bakllava,
▪ 1 kg arra të bluara,
▪ 500 g kumbulla të thata,
▪ 1,5 kg sheqer,
▪ 3 qese sheqer vaniljeje,
▪ 1 l ujë,
▪ 1 limon,
▪ Vaj.

Përgatitja:

Më parë zihet shurupi për bakllava në këtë mënyrë: një lugë sheqer qiteni në tenxhere dhe lëreni në zjarr derisa të bëhet si karamele.

Pastaj qitni 1 litër ujë dhe qitni 1 kg sheqer dhe lëngun e një limoni dhe zieni derisa përbërja për bakllava të vlojë. Shurupin për bakllava lëreni në një vend të ftohtë derisa të ftohet.

Kumbullat e thata qitni në tenxhere, qitni sipër shurupin të cilin e keni zier dhe zieni derisa të vlojë, përkatësisht derisa kumbullat të zbuten. Pastaj shurupin e kumbullat ktheni në fillin për bakllava.

Merrni një kore, qitni nëpër të vaj dhe sheqer. Sipër kësaj koreje, vendosni koren tjetër dhe përsëriteni procedurën, pra qitni vaj dhe sheqer. Sipër kores së dytë, vendosni të tretën dhe mbi të qitni vaj, sheqer dhe arra të bluara. Pastaj, në rreth 2 cm nga fillimi i kores rendisni në gjerësi kumbullat e thata.

Pasi t’i keni renditur kumbullat e thata, bëni koret në formë rolate, ashtu që kumbullat e thata të mbeten në mes të rolatës.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Përsëriteni procedurën gjithnjë derisa të shpenzoni të gjitha koret, përkatësisht të mbushni tepsinë në të cilën do të piqni bakllavanë.

Kur të mbushni tepsinë, bakllavanë priteni me thikë të mprehtë në copëza sipas dëshirës. Vajin qiteni në të gjitha prerjet dhe spërkatni sipër bakllavanë me pak vaj dhe ujë, që të mos digjet.

Në furrën e ngrohur më parë në 150 gradë, piqeni bakllavanë rreth 45 minuta apo derisa të skuqet.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Bakllavanë e pjekur nxirreni nga furra dhe menjëherë lageni me fillin e përgatitur dhe të ftohur më parë dhe mbulojeni me folie.

Nëse dëshironi të jetë bakllavaja pak më e thatë, nuk keni nevojë të shpenzoni tërë fillin, por mund t’ia shtoni edhe më vonë nëse do ta dëshironi më të lëngët.

Shijojeni.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës në Maqedoni
Next Article Apple do të paguajë gjobë prej 490 milionë dollarësh nën akuzat se ka mashtruar për shitjet në Kinë

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?