By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Doni picë të mrekullueshme? Kjo është receta origjinale italiane!
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Doni picë të mrekullueshme? Kjo është receta origjinale italiane!
Kuzhina

Doni picë të mrekullueshme? Kjo është receta origjinale italiane!

admin
Last updated: 18/04/2024 08:11
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Ushqim i preferuar i fëmijëve dhe i të rriturve, por është edhe i thjeshtë

Për brumë ju nevojiten:

– 1 kg miell të bardhë të butë tip 400,
– 1 lugë e vogël kripë deti,
– 2 paketime tharmë të thatë,
– 1 lugë sheqer,
– 4 lugë vaj ulliri,
– 650 ml ujë të vakët.

Përgatitja:

Përzieni miellin dhe kripën në tavolinë të pastër pune dhe bëni një gropëz në mes. Në një enë përzieni tharmin, sheqerin, vajin e ullirit dhe ujin dhe lërini disa minuta që tharmi të reagojë.

Pastaj atë përzierje qiteni në gropëzën e përzierjes të cilën e keni krijuar.

Me pirun gradualisht qitni miell nga rrethi i gropës dhe përzieni me përbërësit e lëngshëm. Gradualisht shtoni më shumë miell, dhe kur përzierja të bëhet homogjene, ngjisheni me duar. Ngjisheni brumin derisa të përftoni masë të lëmuar.

Vendosni sferën e brumit në një tepsi të madhe në të cilën keni qitur mielli dhe mbulojeni me leckë të njomë.

Lëreni brumi të bymehet së paku një orë, derisa të dyfishohet. Atëherë qiteni brumin në tavolinë në të cilën keni hedhur miell dhe ngjisheni fort.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Mund ta përdorni menjëherë, apo ta mbështillni në folie të tejdukshme dhe ta lini në frigorifer apo në frigorifer ngrirës deri në përdorimin tjetër.

Nëse e përdorni menjëherë, ndajeni brumin në disa sfera, sikur dëshironi të gatuani picë. Nga kjo sasi mund përftoni nga gjashtë deri në tetë pica të madhësisë mesatare.

Shtrijeni brumin me okllai në trashësinë e dëshiruar, qitni përbërësit sipas dëshirës dhe futeni në furrë të nxehtë të cilën më parë e keni caktuar në temperaturën maksimale.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Shikoni se si gatuajnë mjeshtrit italianë:

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Në një vend të madh evropian, duan të ndalojnë vozitjen gjatë fundjavave?
Next Article Parashikimi i motit në Shqipëri

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?