By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Ëmbëlsirë me lajthi: Recetë e shpejtë në çastin e fundit!
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Ëmbëlsirë me lajthi: Recetë e shpejtë në çastin e fundit!
Kuzhina

Ëmbëlsirë me lajthi: Recetë e shpejtë në çastin e fundit!

D. V.
Last updated: 18/03/2025 15:04
By D. V. 2 Min Read
Share
SHARE

Ëmbëlsira kremoze e cila do t’i kënaqë të gjitha shqisat tuaja

Përbërësit:

– 5 vezë,

– 100 g sheqer,
– 40 g kakao pluhur,
– 2 lugë miell,
– pak kripë,
– erëza (kanellë, arra muskati),
– gjalpë për lyerje të tepsisë.

Për fill:

– 250 ml ajkë të ëmbël,
– 100 g çokollatë të zezë,
– aromë vaniljeje.

Për glazurë:

– 100 g çokollatë qumështi,
– 20 g gjalpë
– 50 g lajthi të pjekura e të bluara trashë.

Përgatitja:

Për fill qiteni çokollatën të shkrihet, ndërkaq ajkën tundeni. Kur çokollata të ftohet pak, përzieni me ajkën dhe shtoni aromë vaniljeje. Futeni në frigorifer që të ftohet.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Ndizeni furrën në 200 gradë, ndërkaq në tepsi vendosni letër për pjekje. Me pak gjalpë lyeni skajet e tepsisë, ku letra nuk mund të shtrihet mirë, në mënyrë që aty të mos ngjitet biskota.

Tundni të bardhët e vezëve dhe shtoni një të tretën e sheqerit dhe bëjeni borë të fortë.

Të verdhët e vezës tundeni me pjesën e mbetur të sheqerit dhe shtoni kakaon, kripën, erëzat dhe miellin dhe përzieni. Atëherë ngadalë shtoni të bardhët e vezëve duke u kujdesur që të mos e “shtypni” shumë përbërjen.

Kur t’i bashkoni të gjitha, qitni në tepsi dhe piqni rreth 7 minuta.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Sapo ta nxirrni koren nga furra, rrotullojeni në një leckë të pastër dhe të njomur kuzhine, dhe rrotullojeni baskë me leckën. Kështu do të qëndrojë elastike.

Kur të ftohet, qitni fillin dhe sërish rrotullojeni. Shkrini çokollatën me gjalpë dhe hidhni lajthitë e grira, pastaj rolesë së ftohur qitni glazurën.

Ju bëftë mirë!

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Olta shkëlqen me një paraqitje magjepsëse, teksa shijon perëndimin në një vend tropikal
Next Article Rihanna shkëlqen në fushatën e re të Fenty x Puma, në një set fotografik magjepsës në jaht

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?