By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Fasule në stilin turk: Nuk ka mish, por ka një përbërës të pazakontë
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Fasule në stilin turk: Nuk ka mish, por ka një përbërës të pazakontë
Kuzhina

Fasule në stilin turk: Nuk ka mish, por ka një përbërës të pazakontë

admin
Last updated: 11/02/2025 09:26
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Barbunya Pilaki është një specialitet tradicional turk, përkatësisht fasule të ziera në vaj ulliri me qepë, hudhër dhe domate

Dhe, po, ai përbërës i pazakontë janë padyshim domatet.

Kjo është një pjatë shumë e shijshme, të cilën turqit e konsumojnë si një drekë të lehtë, si pjesë e mezesë, apo si pjatë e dytë e mishit apo peshkut të pjekur. Shërbehet në temperaturë ambienti ose i ftohtë, me pak lëng limoni sipër dhe majdanoz.

Përbërësit:

▪ 500 gr fasule shumëngjyrëshe
▪ 3 karota
▪ 2 qepë
▪ 1 spec jeshil
▪ 4 thelpinj hudhër
▪ domate sipas dëshirës, për shije
▪ 3 lugë vaj ulliri
▪ gjysmë luge sheqer
▪ 1 gotë ujë të ngrohtë
▪ një grusht majdanoz
▪ kripë dhe piper
▪ limon i freskët

Përgatitja:

Zhytni fasulet në ujë një natë para gatimit. Në mëngjes kulloni fasulet dhe i zieni derisa të zbuten.

Ngrohni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe dhe shtoni karotat e grira. Lëreni të kaurdisen për disa minuta, më pas shtoni qepën dhe piperin. Le të vlojnë gjithçka së bashku për rreth pesë minuta.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Shtoni domaten, hudhrën dhe një gotë ujë të nxehtë. Hidhni erëza sipas shijes.

Pasi të vlojnë fasulet i lëmë të ziejnë edhe dhjetë minuta të tjera. Tani shtoni fasulet e gatuara në këtë përzierje perimesh.

E mbulojmë tenxheren me kapak por vetëm përgjysmë dhe e lëmë këtë specialitet të ziejë për rreth gjysmë ore.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Ju bëftë mirë

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Trump emëron Richard Grenellin si drejtor të përkohshëm të Qendrës Kennedy për Artet Performuese në Uashington
Next Article Përleshje me armë zjarri në Fushë Topanë, një i vdekur dhe një i plagosur

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?