By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura
Kuzhina

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

admin
Last updated: 31/07/2025 08:17
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Ideale për ditë të nxehta, e shijshme dhe me aromë verore!

Kjo recetë është pa gluten, e lehtë për tretje, e pasur me proteina.

Përbërësit (për 2 persona):

Për fileton e pulës:

▪ 2 fileto pule (rreth 150-180 g secila)
▪ 1 lugë gjelle lëng limoni
▪ lëvorja e një limoni
▪1 lugë çaji rozmarinë e thatë (ose e freskët)
▪ 2 lugë gjelle vaj ulliri
▪ kripë dhe piper sipas shijes
▪ 1 thelb hudhër, i shtypur (opsional)

Për perimet:

▪ 1 kungulleshkë e prerë në rrathë
▪ 1 spec i kuq, i prerë në shirita
▪ 1 qepë e kuqe, e prerë hollë
▪ 1 karotë, e prerë në shirita të hollë
▪ 1 lugë gjelle vaj ulliri
▪ kripë, piper dhe pak rigon (ose borzilok)

Përgatitja:

Marinimi i pulës:

- Advertisement -
Ad imageAd image

Vendosni filetat në një enë.

Shtoni lëngun dhe lëvoren e limonit, rozmarinën, hudhrën, vajin e ullirit, kripën dhe piperin.

Lërini të marinohen për 20-30 minuta në frigorifer (ose gjatë gjithë ditës nëse doni ta përgatitni më vonë).

- Advertisement -
Ad imageAd image

Pjekja e perimeve:

Ndërkohë, ndizni furrën në 200°C.

Në një tepsi vendosni perimet e prera, shtoni vajin e ullirit dhe erëzat.

Piqni për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të marrin pak ngjyrë.

Gatimi i pulës:

Në një tigan të nxehtë, piqni filetat nga të dy anët për 5-6 minuta derisa të jenë të pjekura mirë.

Ose: vendosni filetat në furrë për 20 minuta bashkë me perimet.

Shërbimi:

Vendosni fileton e pulës në pjatë, shtoni sipër pak lëng limoni të freskët dhe shoqërojeni me perimet e pjekura.

Mund të shtoni edhe një lugë kos të thjeshtë si salcë freskuese (opsionale).

Ju bëftë mirë.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Mish viçi me hudhër dhe makarona: Shije dhe ushqim për familjen

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Sot mot me vranësira dhe riga shiu
Next Article Shqipëria në ndikimin e kushteve atmosferike të paqëndrueshme, reshje shiu e shtrëngata

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?