By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Frape me hurma dhe banane
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Frape me hurma dhe banane
Kuzhina

Frape me hurma dhe banane

admin
Last updated: 19/03/2024 09:38
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Shumë lehtë për t’u përgatitur dhe fantastike për organizmin tuaj, veçanërisht gjatë agjërimit

Hurmat janë ushqimi më i kërkuar gjatë muajit të Ramazanit, sepse në traditën islame është zakon që agjërimi të ndërpritet me hurma. Megjithatë, hurmat janë pjesë përbërëse e ëmbëlsirave të shumta dhe gjithnjë e më shumë ato janë një përbërës i domosdoshëm në smoothie.

Hurmat kanë një gamë të gjerë vlerash shëndetësore dhe ushqyese, për këtë arsye ato konsiderohen si fruti më i shëndetshëm në tokë. Ato janë një burim ideal i fibrave natyrale që janë të nevojshme për funksionimin e duhur të trupit. Sheqeri natyral që gjendet në hurma është një alternativë e përkryer ndaj sheqerit të zakonshëm. Ato treten lehtësisht dhe ulin ndjenjën e urisë.

Hurmat janë kryesisht shumë ushqyese, sepse ato janë të thara, prandaj përmbajtja e kalorive është më e lartë se ajo e shumicës së frutave të freskëta, dhe shumica e këtyre kalorive vijnë nga karbohidratet.

Për shkak të vlerave ushqyese që ka, përveç prishjes së agjërimit, rekomandohet konsumimi i hurmave në syfyr, për të nisur agjërimin.

Hurmat mund të jenë pjesë përbërëse e pjatave moderne, si dhe smoothie-ve me vlera ushqyese, transmeton Telegrafi.

Përbërësit:

▪ 2 gota qumësht,
▪ 1 banane të ngrirë,
▪ 30 g hurma,
▪ 20 g bajame,
▪ 1/8 lugë çaji kanelle.

Përgatitja:

- Advertisement -
Ad imageAd image

Përbërësit e përgatitur vendosni në një blender dhe më pas përzieni.

Pas shërbimit, shijoni pijen ideale të Ramazanit.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Në rrugën Kriva Pallankë – VK Deve Bair automjetet të drejtohen me kujdes, po punohet në rrugë dhe ka rrëshqitje dheu
Next Article Mot me shi dhe ulje e temperaturave

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?