By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Kjo është mënyra më e mirë e përgatitjes së kafes
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Kjo është mënyra më e mirë e përgatitjes së kafes
Kuzhina

Kjo është mënyra më e mirë e përgatitjes së kafes

admin
Last updated: 03/04/2025 16:14
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Provojeni në mënyrën e vjetër – më të mirë kurrë nuk keni pasur rastin të pini!

Ka diçka të veçantë në kafen turke!

E para dhe themelorja, për kafe të mirë turke është e nevojshme përzierja cilësore dhe prandaj mos kurseni në të – pini për t’u kënaqur, jo vetëm sa për ta pirë! E dyta, pakkush e di që për kafen turke për fillim uji nuk duhet të vlojë!

Në xhezve uji nxehet deri mu para vlimit, pastaj hiqet nga zjarri. Një pjesë e ujit qitet në filxhan, ndërkaq në pjesën tjetër shtohet kafja (nga një lugë të vogël të plotë për çdo filxhan apo më shumë nëse filxhanët janë të mëdhenj apo nëse dëshironi kafe shumë të fortë).

Përzieni që të mos mbeten droçka, pastaj kthejeni në zjarr dhe kur të bymehet deri në skajin e xhezves sërish hiqeni nga zjarri dhe shtoni ujin të cilin në fillim e keni qitur në filxhan.

Sërish kthejeni në zjarr dhe lëreni të vlojë. Hiqeni nga zjarri, prisni disa sekonda dhe shtoni një lugë të vogël ujë të ftohtë. Atëherë kafja do të jetë e gatshme për t’u pirë! – transmeton Telegrafi.

Gabimet themelore te përgatitja e kafes

– Përzierja e tepërt e shkatërron shijen;

- Advertisement -
Ad imageAd image

– Lënia që disa herë të ngrihet deri në skajin e sipërm të xhezves shkatërron shkumën dhe ndryshon shijen e kafes;

– Përzierja pasi që kafja të jetë e vluar, shumë e nxehtë dhe e hequr nga zjarri gjithashtu do të ndryshojë shijen e pijes së parapëlqyer të mëngjesit;

– Nëse kafja ëmbëlsohet, sheqerin më së miri është t’ia shtoni derisa është uji i ftohtë në xhezve, para zierjes së kafes.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Provojeni, edhe vetë do të bindeni që shija është ndryshe – më e mirë!

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Rita Ora e veshur plot stil në Milano, artistja po promovon në Evropë brendin e saj për kujdesin e flokëve
Next Article Kurti pret në takim ambasadorin suedez, flasin për aktualitetin politik në vend

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?