By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Pite me fasule: Një specialitet i pazakontë, shija e të cilit do t’ju kënaqë
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Pite me fasule: Një specialitet i pazakontë, shija e të cilit do t’ju kënaqë
Kuzhina

Pite me fasule: Një specialitet i pazakontë, shija e të cilit do t’ju kënaqë

admin
Last updated: 26/04/2024 11:36
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Ka variacione të panumërta, dhe këtë herë kemi një variacion të vërtetë dimri.

Pitet janë padyshim një nga specialitetet më të njohura tek ne! Nëse jemi të sinqertë, vështirë se dikujt nuk i pëlqen ai brumë i kripur, i butë dhe krokant.

Domethënë, nuk mund të gaboni kurrë me një pite. Pra, provoni këtë recetë që është krejtësisht e ndryshme nga të gjitha të tjerat.

Për brumin:

– miell 400 g
– gjalpë ose margarinë 200 g
– ujë të ftohtë 100 ml

Për mbushjen:

– fasule shumëngjyrëshe të ziera 500 g
– djathë 200 g
– salcë kosi 200 ml
– 1 qepë
– proshutë 150 g në feta
– vaj sipas nevojës
– kripë për shije

Përgatitja:

Ngjisheni brumin nga gjalpi, mielli dhe uji, mbështilleni me letër transparente dhe lëreni në frigorifer për afro gjysmë ore. Kaurdisni qepën në vaj, shtoni gjysmën e fasuleve të ziera dhe ajkë kosi të plotë. E përzieni dhe kur masa të bëhet në formë pureje e hiqni nga shporeti.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Hapeni brumin dhe vendoseni në një enë qeramike të lyer me yndyrë ose në një tepsi të rrumbullakët 24 centimetra. Brumin e mbetur priteni me thikë, bashkojeni, ngjisheni përsëri dhe me okllai hapeni sërish në rreth.

Koren në tepsi me pirun shpojeni, hidhni masën e fasules dhe ajkës. Hidhni sipër proshutë dhe djathë të grirë, më pas hidhni gjysmën tjetër të fasuleve të ziera që kanë mbetur në kokërr.

E vendosni koren e dytë, vendosni mirë brumin, shpojeni me pirun në disa vende dhe piqeni për afro një orë në 180 gradë Celsius.

- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Ramiz Merko do të ulet në bankën e të akuzuarve
Next Article Protesta e Rithemelimit para bashkisë, policia ndalon dy persona me lëndë piroteknike

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?