By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme
Kuzhina

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

admin
Last updated: 14/08/2025 10:47
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Bananet përdoren shpesh për të bërë akullore të shëndetshme, dhe kur shtohet kos, akullorja bëhet edhe më e shijshme dhe më e pasur me lëndë ushqyese. Sigurohuni që të përdorni banane shumë të pjekura dhe, mundësisht, kos në stilin grek, për të bërë akullore të shijshme dhe të shëndetshme ose “kos të ngrirë”.

Ka dy mënyra për ta bërë këtë akullore. Mund të përdorni banane të freskëta dhe t’i përzieni të gjithë përbërësit, pastaj t’i lini në frigorifer për dy orë para se t’i servirni. Në vend të bananeve të freskëta, në këtë recetë mund të përdorni edhe banane të ngrira (të prera në rrathë) dhe ta servirni akulloren menjëherë pasi ta keni përzier.

Nëse shmangni produktet e qumështit, mund të përdorni kos soje ose kokosi si alternativë ndaj kosit të thjeshtë. Mund të përdorni edhe kos me aromë, por këto lloje kosi shpesh përmbajnë sheqerna të shtuar dhe aditivë të ndryshëm.

Përbërësit:
– 3 banane të mëdha të ngrira (të prera në rrathë)
– 60 g kos grek
– 1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
– 2 lugë gjelle mjaltë

Përgatitja:
Vendosni të gjithë përbërësit në një blender dhe bluajini derisa të bëhen të lëmuara, si akullore (dy deri në tre minuta). Nëse bananet janë të vështira për t’u përzier, fikeni blenderin dhe shtypini ato me lugë ose pirun. Shërbejini menjëherë.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Mish viçi me hudhër dhe makarona: Shije dhe ushqim për familjen

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Pse është kaq e vështirë për ne të falim veten?
Next Article Moszbatimi i Marrëveshjes së Ohrit në fazën më delikate, shkatërrimi i arritjeve të deritanishme!

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?