By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Supa më e ngrohtë e dimrit, trahananë nuk e keni gatuar asnjëherë kështu
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Supa më e ngrohtë e dimrit, trahananë nuk e keni gatuar asnjëherë kështu
Kuzhina

Supa më e ngrohtë e dimrit, trahananë nuk e keni gatuar asnjëherë kështu

admin
Last updated: 21/02/2025 16:24
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Në këtë stinë, një prej ushqimeve më të ngrohta dhe më të shijshme është edhe trahanaja

Receta tradicionale turke është e vjetër dhe e dashur edhe për ne. Kush nuk i mban mend mëngjeset apo mbrëmjet e ftohta kur gjyshet na vinin përpara trahananë për t’u ngrohur

Zakonisht, trahanaja është një ushqim i përgatitur në shtëpi, nga brumi i ardhur i gatuar me kos dhe miell gruri (brumë i thartë me miell gruri që zihet me kos a me qumësht e pastaj thahet në diell e thërrmohet; një lloj qulli pak i thartë që bëhet me këtë brumë).

Procesi i fermentit të trahanasë, i cili ndodh gjithmonë në verë, për shkak të tharjes në temperatura të larta, ka disa përbërës shumë të thjeshtë.

Sipas recetës turke, përbërësit janë: kos i thjeshtë, miell, piper i kuq, qepë dhe domate.

Po kështu, trahanaja atje serviret në dy variante: e thatë dhe likuide. Lloji më i zakonshëm i trahanasë është kjo e dyta, e cila është shumë më e thjeshtë për t’u bërë gati si supë.

Megjithatë, edhe nëse ju keni në shtëpi një trahana të thjeshtë (sipas recetës shqiptare vetëm me kos e miell gruri), mund të ndërtoni me të një supë jo të zakonshme. Ja se si:

Përgatitja:

Për të përgatitur supën, fillimisht hidh trahananë në një tas me ujë të ngrohtë bashkë me erëza (piper i kuq, spec i kuq i bluar ose edhe pak piper të zi).

- Advertisement -
Ad imageAd image

Në një tigan skuq për disa minuta një kokërr qepë derisa të marrë ngjyrë transparente. Një kokërr domate, të cilën e ke grirë më parë imët, përzieje me qepët.

Pas kësaj, hidh trahananë tashmë të zbutur në ujë të ngrohtë. Nëse ka nevojë edhe për pak ujë, shto duke e kontrolluar që supa të ketë një lëng të trashë.

Në fund rregulloje shijen me gjalpë.

Ju bëftë mirë.

- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Gonxhja pret zv.kryeministrin slloven, diskutojnë për njohjen e pensioneve
Next Article VLEN zbret në komuna, kanë filluar të vizitojnë qytetarët në pushtetin lokal!

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?