Kjo recetë është ideale për drekë ose darkë dhe shkon shumë mirë me bukë integrale ose sallatë jeshile
Përbërësit:
▪ 3 patate të mëdha, të prera në feta të holla
▪ 2 kungulleshka të njoma, të prerë në feta
▪ 1 spec i kuq, i prerë në shirita
▪ 1 qepë e madhe, e prerë hollë
▪ 2 domate mesatare, të prera në feta
▪ 200 gr kërpudha, të pastruara dhe të prera në feta
▪ 3-4 thelpinj hudhër, të shtypur ose të prera hollë
▪ 3 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
▪ 1 lugë çaji rigon i thatë
▪ 1 lugë çaji rozmarinë e thatë
▪ kripë dhe piper sipas shijes
▪ 150 gr djathë feta ose djathë i bardhë (opsionale)
▪ gjethe freskëta majdanozi ose borziloku për dekorim
Udhëzimet:
Përgatitja e perimeve:
Lani dhe prisni të gjitha perimet sipas përshkrimit më sipër. Përzieni në një tas të madh patatet, kungujt, specin, qepën, domatet, kërpudhat dhe hudhrat.
Marinimi:
Hidhni mbi perimet vajin e ullirit, rigonin, rozmarinën, kripën dhe piperin. Përzieni mirë që të gjitha copat të jenë të mbuluara me vaj dhe erëza.
Pjekja:
Nxehni furrën në 200 gradë Celsius. Vendosni një tavë të madhe për furrë dhe rregulloni perimet në shtresa të rregullta, duke filluar me patatet në bazë.
Shtresa me djathë (opsionale):
Nëse përdorni djathë, hidhni copëza djathi feta mbi perimet pasi të keni krijuar shtresën e fundit.
Pjekja:
Mbulojeni tavën me letër alumini dhe futeni në furrë për rreth 40 minuta. Më pas hiqni letrën dhe lërini perimet të pjeken edhe për 15 minuta, deri sa të marrin një ngjyrë të artë dhe të zbuten mirë.
Shërbimi:
Hiqni nga furra, spërkatni me majdanoz ose borzilok të freskët dhe shërbejeni të ngrohtë.
Këshillë ekstra:
Mund të shtoni edhe fasule të ziera ose bizele për më shumë proteinë.
Nëse dëshironi më shumë shije, mund të shtoni edhe pak limon të shtrydhur mbi tavë para shërbimit.
Ju bëftë mirë.