By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Tortë çokollate me portokaj, pa miell: Perfeksionimi i shijes që gjithmonë do ta mbani në mend!
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Tortë çokollate me portokaj, pa miell: Perfeksionimi i shijes që gjithmonë do ta mbani në mend!
Kuzhina

Tortë çokollate me portokaj, pa miell: Perfeksionimi i shijes që gjithmonë do ta mbani në mend!

admin
Last updated: 04/03/2024 08:20
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Kjo recetë është e thjeshtë për përgatitje, sepse nuk ka ndarje të përbërëseve të thatë dhe të njomë

Përbërësit:

– 2 portokaj;
– 6 vezë të mëdha;
– 1 lugë e vogël pluhur për ëmbëlsira;
– ½ e lugës së vogël sodë bikarbonati;
– ¼ e filxhanit sheqer;
– 2 filxhanë lajthi të bluara ose miell lajthie;
– ½ e filxhanit kakao;
– ½ e lugës së vogël kanellë;
– kripë sa mund të kapet me një gisht;
– sheqer pluhur.

Përgatitja:

Qitni portokajtë e madhësisë mesatare në një enë për zierje apo në tigan dhe mbuloni me ujë.

Kur uji të vlojë mbuloni me kapak dhe uljani zjarrin.

Zieni portokajtë rreth dy orë derisa të zbuten. Kur të ftohen, pritni përgjysmë dhe hiqjani farat e mëdha.

Nxehni furrën e shporetit në 180 gradë Celsius, dhe qitni portokajtë në blender dhe bluani derisa të shndërrohen në qull. Do të duhej të përftonit një filxhan e gjysmë pure nga portokajtë.

Shtoni përbërësit e tjerë, pos sheqerit pluhur dhe bluani në blender derisa të bashkohen.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Derdhni në kallëp për tortë dhe piqni 45 minuta deri në një orë apo derisa piruni me të cilin e shponi mesin e tortës të dalë i pastër.

Kur të ftohet torta, qitni sheqerin pluhur dhe qitni lyerje sipas dëshirës.

Shijojeni.

- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Të gjithë bëjmë gabime kur përgatisim kafe turke dhe ia prishim shijen, por mjafton të aplikoni një truk të thjeshtë
Next Article Katy Perry rrëfen të kaluarën: Kam jetuar në varfëri, shpesh kam qenë edhe e uritur

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?