By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Bëni çajin nga mollët: Pije e shijshme dimërore e cila ngroh trupin dhe shpirtin
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Bëni çajin nga mollët: Pije e shijshme dimërore e cila ngroh trupin dhe shpirtin
Kuzhina

Bëni çajin nga mollët: Pije e shijshme dimërore e cila ngroh trupin dhe shpirtin

admin
Last updated: 29/01/2025 08:55
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Disa receta pijesh të shëndetshme janë përgjigja e duhur për këtë

Përgatitja:

Mollët lani mirë, fshini dhe pritni të paqëruara në rrathë krejtësisht të hollë.

Radhisni në letër për pjekje dhe fusni në furrë në temperaturë krejtësisht të ulët apo në 100 gradë celsius nëse furra ka ajrosje të ngrohtë.

Kur mollët të jenë të thata nga ana e sipërme, rrotulloni dhe përsëriteni procedurën. Mollët e thara zieni dhjetë minuta me pak kanellë, pastaj mbuloni me kapak dhe lini të qëndrojnë edhe dhjetë minuta. Kulloni.

Ngjyra e këtij çaji varet nga ngjyra dhe sasia e mollëve, pra në një litër ujë nevojiten 4 – 5 mollë të mëdha.

Nëse tashmë mollët janë tharë mirë, ide e mirë është të thani sasi më të mëdha të cilat mund t’i hani si çips të shëndetshëm mollësh apo t’i ruanin në qese letre për përgatitje të çajit herën tjetër.

Është me rëndësi që të jenë të thara. Mollët mundeni t’i thani edhe në temperaturë dhome, vetëm se tharja zgjat më shumë.

Preferohet që mollët të mos jenë të spërkatura.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Çajit të mollëve nuk është e nevojshme t’i shtoni sheqer.

Në vend të sheqerit zgjidhni mollë të ëmbla, mirëpo nëse pini çaj me sheqer, atëherë ëmbëlsojeni me pak mjaltë, ose shtojini kanellë.

Shijojeni.

- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Abdixhiku mban tubim elektoral në Prishtinë dhe Prizren
Next Article A ju kujtohet Angelo Peruzzi? Ai fitoi gjithçka që mund të fitohej dhe sot jeton në pyll pa interes për futbollin

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?