By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Torta e princeshës turke: Nuk përmban miell, vezë apo sheqer – nuk është e pjekur
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Torta e princeshës turke: Nuk përmban miell, vezë apo sheqer – nuk është e pjekur
Kuzhina

Torta e princeshës turke: Nuk përmban miell, vezë apo sheqer – nuk është e pjekur

admin
Last updated: 07/03/2025 16:35
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

E shijshme, e butë, e lëngshme – është diçka që duhet ta provoni

Përbërësit:

▪ 1 pako me bukë të thekur
▪ 200 gr krem pluhur për pana
▪ 1 filxhan qumësht
▪ 1 filxhan lajthi
▪ 1 grusht bajame
▪ 1 grusht kajsi të thata
▪ 1 grusht rrush të thatë

Përgatitja:

Në një enë vendosni kremin e rrahur dhe shtoni qumështin pak nga pak duke e trazuar gjatë gjithë kohës. Kur të trashet mirë e vendosni në frigorifer për gjysmë ore.

Pritini imët rrushin dhe grini në blender bajamet dhe lajthitë, por kujdes mos e teproni se do të bëhet pluhur.

Në krem shtoni bajamet, lajthitë dhe rrushin dhe kajsitë e përgatitura mos i prisni, por i lini mënjanë.

Pritini tostin në copa dhe shtoni te kremi i rrahur duke i përzier mirë të gjitha.

Zhvendoseni në një kallëp që keni veshur më parë me folie transparente, lëmoni sipër me një shpatull dhe tundeni që të shpërndahet në mënyrë të barabartë. Vendoseni në frigorifer për t’u bërë e fortë, të paktën tri orë.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Pasi ta hiqni, vendosni një fletë pjekjeje mbi tortë, më pas rrotullojeni për ta kaluar në tepsi. Kulloni kajsitë që më parë i keni lagur në ujë të nxehtë për 15 minuta, thajini mirë dhe përdorni për të dekoruar tortën.

Shijojeni.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Apeli lë në fuqi aktakuzën ndaj Nagip Krasniqit për korrupsion në KEK
Next Article Ambasadorja e SHBA-së Ageler për vizitë në Gjykatën Kushtetuese

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?