By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Uji Nabeez: Pihet gjatë Ramazanit – ideal për agjërim
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Uji Nabeez: Pihet gjatë Ramazanit – ideal për agjërim
Kuzhina

Uji Nabeez: Pihet gjatë Ramazanit – ideal për agjërim

admin
Last updated: 14/03/2024 15:50
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Në mesin e pijeve tradicionale të Ramazanit, një rëndësi të veçantë ka Nabeez ose Nabidh, sepse konsiderohet si një nga pijet më të preferuara të profetit Muhamed

Në kohën e tij, besohet se kjo pije përgatitej nga rrush i thatë ose hurma të zhytura gjatë natës në ujë.

Nabeez nuk është vetëm një pije, por është gjithashtu një tonik alkalizues.

Ka të gjitha përfitimet shëndetësore të hurmave me një bonus të madh që vjen me njomjen afatgjatë – balancon aciditetin e stomakut që është një sëmundje e zakonshme e shumë njerëzve gjatë agjërimit një ndryshim i papritur në orarin e vaktit.

Zhytja e hurmave ose rrushit të thatë në ujë për disa orë, jo vetëm që e bën ujin këndshëm të ëmbël, por gjithashtu çliron vitaminat dhe mineralet e ruajtura në to, duke i bërë ato më të lehta për t’u tretur dhe të pasura me fibra të tretshme.

Nga përbërësit, do t’ju nevojiten 12 hurma pa bërthama ose tetë lugë rrush të thatë dhe katër gota ujë të pastër.

Hidhni hurmat ose rrushin e thatë në ujë të pastër në një vend të freskët. Mbani aksesorët të mbuluar. Lërini të zhyten për 8-12 orë (mundësisht gjatë natës).

Mund ta përzieni përzierjen në një blender elektrik për të marrë një pije të butë ose thjesht të pini ujë të ëmbël dhe të hani hurma të zbutura ose rrush të thatë në fund të filxhanit me një lugë në fund.

Shijojeni.

- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Escobar nga Peja: Komuniteti serb po vuan nga vendimi i BQK-së, nevojitet zgjidhje urgjente
Next Article Aeroplanët kinezë “C919” dhe “ARJ21” kryejnë turneun demonstrues të fluturimit në pesë vende të Azisë Juglindore

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?