By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Tavë me perime dhe patate në furrë
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Tavë me perime dhe patate në furrë
Kuzhina

Tavë me perime dhe patate në furrë

admin
Last updated: 10/07/2025 13:47
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Kjo recetë është ideale për drekë ose darkë dhe shkon shumë mirë me bukë integrale ose sallatë jeshile

Përbërësit:

▪ 3 patate të mëdha, të prera në feta të holla
▪ 2 kungulleshka të njoma, të prerë në feta
▪ 1 spec i kuq, i prerë në shirita
▪ 1 qepë e madhe, e prerë hollë
▪ 2 domate mesatare, të prera në feta
▪ 200 gr kërpudha, të pastruara dhe të prera në feta
▪ 3-4 thelpinj hudhër, të shtypur ose të prera hollë
▪ 3 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
▪ 1 lugë çaji rigon i thatë
▪ 1 lugë çaji rozmarinë e thatë
▪ kripë dhe piper sipas shijes
▪ 150 gr djathë feta ose djathë i bardhë (opsionale)
▪ gjethe freskëta majdanozi ose borziloku për dekorim

Udhëzimet:

Përgatitja e perimeve:

Lani dhe prisni të gjitha perimet sipas përshkrimit më sipër. Përzieni në një tas të madh patatet, kungujt, specin, qepën, domatet, kërpudhat dhe hudhrat.

Marinimi:

Hidhni mbi perimet vajin e ullirit, rigonin, rozmarinën, kripën dhe piperin. Përzieni mirë që të gjitha copat të jenë të mbuluara me vaj dhe erëza.

Pjekja:

- Advertisement -
Ad imageAd image

Nxehni furrën në 200 gradë Celsius. Vendosni një tavë të madhe për furrë dhe rregulloni perimet në shtresa të rregullta, duke filluar me patatet në bazë.

Shtresa me djathë (opsionale):

Nëse përdorni djathë, hidhni copëza djathi feta mbi perimet pasi të keni krijuar shtresën e fundit.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Pjekja:

Mbulojeni tavën me letër alumini dhe futeni në furrë për rreth 40 minuta. Më pas hiqni letrën dhe lërini perimet të pjeken edhe për 15 minuta, deri sa të marrin një ngjyrë të artë dhe të zbuten mirë.

Shërbimi:

Hiqni nga furra, spërkatni me majdanoz ose borzilok të freskët dhe shërbejeni të ngrohtë.

Këshillë ekstra:

Mund të shtoni edhe fasule të ziera ose bizele për më shumë proteinë.

Nëse dëshironi më shumë shije, mund të shtoni edhe pak limon të shtrydhur mbi tavë para shërbimit.

Ju bëftë mirë.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Bitcoin arrin një rekord të ri historik
Next Article Qeveria dhe Kryqi i Kuq do ta fuqizojnë bashkëpunimin

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?