Shije të buta dhe aromë të freskët për një drekë të ngrohtë familjare
Përbërësit:
• 400 g pasta (p.sh. penne ose tagliatelle)
• 300 g fileto pule
• 250 g kërpudha (champignon ose të përziera)
• 200 ml krem gatimi (pana)
• 1 qepë e vogël
• 2 thelpinj hudhre
• 50 g djathë parmigiano i grirë
• 2 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalpë
• Kripë, piper, majdanoz i freskët
Përgatitja:
1. Ziej makaronat sipas udhëzimit në paketim (në ujë me kripë), kulloji dhe ruaj një gotë ujë nga zierja.
2. Prij qepën imët, fileton e pulës në copa të vogla dhe kërpudhat në feta.
3. Në një tigan të madh, ngroh vajin ose gjalpin, kavërdis qepën derisa të bëhet e tejdukshme, pastaj shto hudhrën e grirë.
4. Shto copat e pulës, kavërdis derisa të marrin ngjyrë të artë.
5. Shto kërpudhat dhe gatuaj derisa të zbuten.
6. Shto kremin e gatimit, pak ujë nga pasta për ta bërë salcën më të trashë dhe më kremoze. Kripë dhe piper sipas shijes.
7. Përziej pastat e ziera me sosin. Shto parmixhanin dhe majdanozin.
8. Shërbeji të ngrohta, me pak djathë shtesë sipër.
Ju bëftë mirë.