By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Sarma sulltani me mish nga petë të gatshme
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Sarma sulltani me mish nga petë të gatshme
Kuzhina

Sarma sulltani me mish nga petë të gatshme

admin
Last updated: 05/02/2024 16:38
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Drekë e mrekullueshme për gjithë familjen.

Ju nevojiten:

– 1 qepë,
– 1 përzierje për sallatë ruse,
– gjysmë kilogrami mish, sipas dëshirës,
– 1 lugë pure domateje,
– erëza të thara,
– piper,
– petë të gatshme,
– vaj.

Për salcë:

– 2 lugë miell,
– pak vaj,
– qumësht,
– kaçkavall.

Përgatitja:

Në tigan qitni pak vaj që të nxehet. Lëreni të kaurdiset qepa e grirë imët. Jepni një të vluar përzierjes për sallatë ruse dhe kullojeni.

Mishin priteni në kube. Kur qepa të kaurdiset shtoni mishin. Përzieni mirë dhe kaurdiseni bashkë me qepën.

Kur të jetë i kaurdisur mishi shtoni purenë e domates dhe vazhdoni derisa uji të avullohet pak. Pastaj shtoni përzierjen e perimeve, erëzave, piperit dhe lëreni të ftohet 10 minuta.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Merrni një enë rezistuese ndaj zjarrit dhe lyeni me pak vaj. Në një tepsi të vogël qitni një petë të cilën me gishta e keni mbledhur dhe lëreni në drejtim të kundërt. Në atë pjesë të brendshme qiteni përzierjen nga mishi dhe perimet.

Kur të jetë e mbushur mirë mbështillni sarmanë. Pastaj kthejeni tepsinë në anë të kundërt dhe do të përftoni formë të një bobine të cilën do ta qitni në enën rezistuese nga zjarri.

Përgatitni një salcë të dendur duke kaurdisur miellin në vaj dhe shtoni qumështin dhe erëzat.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Prisni që të dendësohet mirë dhe hiqeni nga zjarri. Pastaj salcën qiteni sipër sarmave.

Sipër saj shtoni kaçkavallin e grirë në rende dhe futeni në furrë shporeti që të piqet 20 minuta.

Ju bëftë mirë.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Parisi voton për trefishimin e tarifave të parkimit për disa vetura SUV
Next Article Çaji i gjelbër ul rrezikun që të prekeni nga disa lloje të kancerit

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?