By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Ja cilat gabime nuk duhet t’i bëni me mishin e bluar!
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Ja cilat gabime nuk duhet t’i bëni me mishin e bluar!
Kuzhina

Ja cilat gabime nuk duhet t’i bëni me mishin e bluar!

admin
Last updated: 27/08/2024 08:13
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Mishi i bluar është pjesë e pandashme e ushqimeve të përditshme të cilat i gatuajmë në shtëpitë tona. Përdorni deri në maksimum mishin e bluar, por mos i bëni këto gabime.

1. Mos e fusni frigorifer për ngrirje të thellë mishin e bluar me paketimin e blerë

Paketimin që e bëjnë firmat tregtare është tepër i hollë për t’u mbrojtur mishi nga temperaturat ekstreme të ulëta. Në vend të paketimit të cituar më sipër, mishin vendoseni në letër dylli apo në folie alumini dhe vetëm ashtu e vendosni në qese më të trashë plastike dhe e vendosni në frigorifer, për të ruajtur freskinë për përdorim të mëvonshëm.

2. Mos e shkrini mishin e bluar në mikrovalë

Furra e mikrovalës do të fillojë të ziejë shtresën sipërfaqësore të mishit të bluar dhe do ta forcojë atë, para se e tërë masa të shkrihej deri në fund. Mos i çoni dëm paratë, por mishin “shkrijeni” në mënyrë natyrale, transmeton Telegrafi.

3. Mos e hidhni mishin e bluar në tavë të ftohtë

Shijen maksimale dhe të karameles të mishit do ta arrini nëse mishin e shkrirë e vendosni në tavë të nxehtë në të cilën më parë keni shtuar një lugë vaj apo gjalpë. Mos e vendosni në tavë të ftohtë, sepse do të ngjitet në fund dhe do të marrë ngjyrë të errët të pakëndshme, e cila për askënd nuk është joshëse.

4. Nxirrjani tepricën e ujit

Mishi i grirë gjatë zierjes apo pjekjes në furrë liron tepricën e ujit, e cila avullohet për shkak të përpunimit të gjatë termik. Mos u frikësoni ta hiqni këtë ujë gjatë zierjes, aq më parë nëse aplikoni recetën dhe kujdeseni se sa lëng duhet patjetër për gatimin e salcës së caktuar apo gjellës.

- Advertisement -
Ad imageAd image

5. Mos ia nxirrni ujin mishit të bluar para apo pas zierjes

Nxjerrja e ujit nga mishi para zierjes nuk i eliminon bakteret nga sipërfaqja e tij, ndërkaq nëse i hiqet uji pas zierjes e zhduk tërë shijen.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Apple Watch 10 së shpejti në treg, zbulohen disa prej specifikave
Next Article Prezantim i projektit “Pavarësi përmes llogaridhënies-ndjekjes dhe kontrollit të përgjegjësisë gjyqësore në Maqedoni të Veriut”

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?