By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Argument-MKArgument-MK
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Reading: Receta më e mirë për bakllava me kanellë dhe arra – gatuhet lehtë
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Argument-MKArgument-MK
  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar
  • Balllina
  • Maqedoni
  • Shqipëri
  • Ekonomi
  • Bota
  • Analiza
  • Kronika
  • Showbizz
  • Sport
  • + Më tepër
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Argument-MK > Blog > Kuzhina > Receta më e mirë për bakllava me kanellë dhe arra – gatuhet lehtë
Kuzhina

Receta më e mirë për bakllava me kanellë dhe arra – gatuhet lehtë

admin
Last updated: 01/04/2025 11:39
By admin 2 Min Read
Share
SHARE

Nëse vendosni të gatuani këtë ëmbëlsirë, keni parasysh që më së miri është që të qëndrojë në një natë pas gatimit

Bakllavaja e mirë lë një shije të mahnitshme në gojën tuaj, nuk duhet të jetë as e rëndë, as shumë e ëmbël, përkundrazi duhet të jetë mjaft e ‘lehtë’.

Përbërësit:

– 250 g petë për mbështjellje;
– 200 g arra të bluara;
– 100 g arra të grira;
– 2 lugë sheqer;
– 1 lugë kanellë.

Përbërësit për lyerje:

– 150 g gjalpë.

Sherbeti:

– 4 dl ujë;
– 250 g sheqer;
– 50 g mjaltë;
– lëng nga gjysmë limoni.

- Advertisement -
Ad imageAd image

Përgatitja:

Arrat e bluara dhe të grira bashkoni, shtoni sheqerin dhe kanellën. Gjalpin shkrijeni në zjarre të ulët.

Petët për mbështjellje lyeni me gjalpë, bashkoni nga dy petë dhe në të dytën përhapni fillin nga arrat (petë-gjalpë-petë-gjalpë-arra…).

- Advertisement -
Ad imageAd image

Kur i përgatisim në këtë mënyrë të gjithë 250 g petë, i bëjmë role të forta në formë rolate nga ana e shkurtër e brumit.

Priten në feta, lyhen me gjalpë dhe radhiten të lyera me gjalpë në enë për pjekje afër njëra-tjetrës.

Bakllavanë piqeni në furrën e nxehur në 180 gradë Celsius 25 – 30 minuta. Ftoheni.

Sherbeti:

Ujin, sheqerin dhe mjaltin zieni në zjarr mesatar rreth 10 minuta, shtoni lëngun e limonit dhe derdheni sipër ëmbëlsirës së ftohur.

Ju bëftë mirë.

You Might Also Like

Ajvar i përkryer: Receta e detajuar për shije unike

Pastë vegjetariane me krem arrash dhe perime të freskëta

Katrorka çokollate me lajthi

Recetë për akullore me banane dhe kos të përgatitur në shtëpi: Ëmbëlsirë për ditët e verës së tmerrshme

Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Share This Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Previous Article Policia e Maqedonisë ka shqiptuar mbi 2500 gjoba për shkeljet në trafik brenda katër ditëve
Next Article 30 ditë paraburgim për sigurimin e Mickoskit, i cili dyshohet për dhënie të sekretit zyrtar

Stay Connected

FacebookLike
TwitterFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Kasami merrë mbështetje në Malësinë e Tetovës, premton më shumë projekte se deri tani
Maqedoni
Menduh Thaçi mobilizon strukturat e PDSH-së në Zhelinë: Koha është për veprim dhe unitet!
Maqedoni
Elmazi: VLEN tregoi sot unitetin shqiptar, jemi krah për krah për Sarajin!
Maqedoni
Kandidati i VLEN për Tearcë, Daut Memishi takon partinë turke TDP dhe deputetin Bejxhan Iljazin: Më 19 tetor vjen ndryshimi
Maqedoni

Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit “Argument”.

Quick Link

  • Editorial
  • Analiza
  • Rekomanduar

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

© 2024 ArgumentMK - . All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?